Interview Jesse Teeuwen; “niet gewonnen maar ben wel gebleven”

In 2020 nam Jesse deel aan de CEO For One Month competitie. Hij schopte het tot de finale. Winnen deed hij niet maar hij is wel bij the Adecco Group gebleven! Hij werkt nu als accountmanager bij een van de labels: Modis (soon te be AKKODIS). We stelden Jesse een paar vragen over hoe hij het traject heeft ervaren en hoe het nu met hem gaat.

Hoe heb je de competitie ervaren?
“Aan het begin was het natuurlijk allemaal nieuw en onbekend, maar hoe verder de competitie vorderde hoe meer ik er in werd getrokken. Het competitieve aspect + de business kant zorgden dat dit heel goed bij mij paste. Ik vond het een heel uitdagend traject omdat het zowel ging om creativiteit en presentatie, als om de inhoudelijke analyses”

Wat vond je het meest spannend?
“De finaledag! Je gaat naar het hoofdkantoor toe, geen idee wat je moet verwachten, met allemaal top kandidaten en met allemaal directeuren! Super spannend! Gelukkig konden we de avond voor de finaledag als finalisten met elkaar kennis maken onder het genot van een hapje en een drankje. Dit maakte het samenwerken de volgende dag ook makkelijker!”

Wanneer ben je het meest uit je comfortzone gekomen?
“Dat was bij de training op de finaledag die ging over (onvoorbereid) presenteren. We kregen een uitgebreide training van een dame die normaalgesproken de directeuren binnen de Adecco Groep (internationaal) training gaf. Aan het eind van de training kregen we een aantal tips mee, om vervolgens naar voren geroepen te worden om een paar minuten vol te praten zonder enige voorbereiding”

Wat heb je over jezelf geleerd door alle challenges?
“Dat ik competitief ben wist ik natuurlijk wel, maar doordat de verschillende rondes en cases zo divers waren merkte ik dat ik snel de samenwerking op zocht bij het oplossen van cases.
Ik hoef zelf niet alle antwoorden te weten, maar door samen te werken met anderen (hun talenten in te zetten) en het overzicht te behouden, kom je tot de beste oplossingen.”

Heb je jezelf ook verrast? Hoe dan?
“Ik heb mezelf op twee punten verrast. Aan de ene kant merkte ik dat gaandeweg de competitie het presenteren me steeds makkelijker af ging, simpelweg door voor het blok gezet te worden en het gewoon te doen.
Aan de andere kant dat ik met doorzettingsvermogen nog iets anders dan winst uit de competitie heb kunnen halen, namelijk een vervolgstap in mijn carrière.”

Wat heeft jou het meest verbaasd?
“De oplossingen waar andere deelnemers mee kwamen. Het is heel interessant om te merken dat iedereen zo zijn eigen invalshoek heeft.”

Welke tip heb je gekregen die je nog steeds gebruikt?
“Wanneer je klaar staat om te presenteren, eerst een kort moment te nemen voor je begint. Je hoeft niet gelijk te beginnen met praten”

Wie inspireerde jou het meest?
“De andere deelnemers”

Wat heeft meedoen aan de competitie je opgeleverd?
“Nou, een baan bij Modis!”

Wat is je ambitie / hoe zie je je toekomst?
“Ik wil uiteindelijk binnen Modis (soon to be Akkodis) graag doorgroeien naar een managers rol. Het overzicht bewaren, meer met strategie bezig zijn en het ondersteunen van een team lijkt me erg leuk!”

Zou je mensen aanbevelen om deel te nemen aan CEO For One Month?
“Zeker, door deel te nemen daag je jezelf uit, leer je gelijk al veel over het bedrijfsleven en bouw je daarnaast waardevolle contacten op”

En om te komen werken bij Modis?
Ik vind het het belangrijkst om bij een organisatie te werken die bij me past. De cultuur en informele sfeer van Modis passen heel goed bij wie ik ben als persoon. Zoek zeker uit of deze organisatie ook bij jou past!