CEO for One Momth 2023

5 tips: zo netwerk je als een pro!

Heel gezellig, al die netwerkborrels, maar hoe haal je daar nou echt iets uit? Wij zetten vijf tips voor jou op een rij:

Tip 1: met persoonlijk contact bereik je het meest

LinkedIn is handig om je netwerk uit te breiden, maar het wordt nog effectiever wanneer je persoonlijk en direct contact legt. Hierdoor kun je niet alleen nu, maar ook op de langere termijn, meer profijt halen uit je netwerk. Daarom is het waardevol om een netwerkborrel te zien als een kans om jezelf te presenteren en nieuwe connecties te maken, niet alleen om bij te praten met bekenden. Op die manier maximaliseer je de waarde van je netwerk.

Tip 2: stap over je angst heen

Elke keer als je het spannend vindt om een nieuwe ontmoeting aan te gaan, moet je het gewoon doen. Neem het heft in eigen handen en onthoud: nee heb je, ja kun je krijgen. Je bent trouwens niet de enige die het spannend vindt om contact te maken. Soms helpt het om met anderen te praten die het probleem ook kennen.

Tip 3: een goede voorbereiding is het halve werk

Als je van tevoren weet wie er komt, zorg er dan voor dat je weet wie wie is. Je kan bijvoorbeeld een overzicht maken van foto’s en bijbehorende namen en functies. Door je goed in te lezen en voorbereid te zijn, laat je niet alleen zien dat je de extra inspanning hebt geleverd, maar maak je ook direct een goede indruk op anderen.

Tip 4: Denk altijd in oplossingen

Stel jezelf de vraag welke bijdrage iemand voor jou kan leveren en wat jij op jouw beurt voor die persoon kunt betekenen. Het aannemen van een positieve en oplossingsgerichte benadering is wat de meeste ondernemers verder helpt, elke dag weer.

Tip 5: Blijf bescheiden en zelfverzekerd

Probeer vooral niet te veel te pushen door jezelf in de kijker te zetten. Stel je bescheiden, maar zelfverzekerd op. Daarmee voorkom je irritaties die een averechts effect kunnen hebben op je inspanningen.