Finalisten CEO for One Month 2023

Interview: zo beleefden finalisten Ezra, Marvin en Rick CEO for One Month.

De finale van CEO for One Month is inmiddels al even achter de rug. Een mooie gelegenheid om samen met finalisten Ezra, Marvin en Rick terug te kijken op deze spannende dag en de impact van hun beslissing om deel te nemen.

Ik ben nieuwsgierig: waarom hebben jullie destijds besloten om mee te doen aan CEO for One Month 2023?


Ezra:

Mijn deelname aan CEO for One Month was voor mij een nieuwe kans om mezelf te meten ten opzichte van andere young professionals. Bovendien vind ik het ontzettend leuk om nieuwe mensen van mijn leeftijd te ontmoeten die ook hun eigen ambities en doelen najagen. En wat betreft de titel, het is geweldig om de titel CEO for One Month te mogen dragen; dat opent ongetwijfeld deuren voor de toekomst.

Marvin:
Ik heb al een keer eerder meegedaan maar viel toen helaas de ronde voor de finale af. Toen ik dit jaar zag dat de competitie weer begon, dacht ik bij mezelf: waarom zou ik niet opnieuw meedoen?

Rick:
Ik zeg altijd ja tegen nieuwe uitdagingen, dat is eigenlijk mijn motto. Vaak als ik aan dit soort wedstrijden deelneem, valt het ook niet tegen. Je leert altijd nieuwe dingen. Dat was deze keer ook het geval; ik had het wel een beetje onderschat, maar CEO for One Month is echt een competitie waar je veel uit haalt.

En dan sta je opeens in de finale! Wat vonden jullie van de finaledag?


Ezra:
De finaledag was echt geweldig! Wat me vooral aansprak, was dat we elkaar al een dag van tevoren in een informele setting hebben ontmoet. We zijn samen met de organisatoren uit eten geweest en hebben in de buurt overnacht. Tijdens die dag en ook op de finaledag zelf ontstond er al snel een bijzondere band. De chemie was er meteen, en ondanks dat iedereen erg ambitieus was, hing er een ontzettend gezellige sfeer waarvan ik juist veel energie kreeg.

Marvin:
Wat ik erg fijn vond, was dat we als groep begonnen aan de finaledag, vanaf het hotel naar het hoofdkantoor. Zodra de dag begon, mocht ik als eerste presenteren. Ik hou van die spanning, de druk, en de wil om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik herinner me ook dat we een opdracht kregen en binnen een uur een presentatie moesten geven. Ik vind die druk wel lekker; het doet me denken aan situaties in het echte bedrijfsleven waarin je soms weinig tijd hebt maar wel aan verwachtingen moet voldoen.

Rick:
De finaledag was een geweldige ervaring. Je staat tegenover andere finalisten met unieke kwaliteiten, en je gunt het elkaar echt. Omdat we samen in het diepe werden gegooid, ontstond er meteen een sterke band. Je leert de anderen in korte tijd heel goed kennen.

Marvin en Rick - finalisten van CEO for One Month

Welke les hebben jullie meegenomen dankzij jullie deelname?


Ezra:

Ik heb geleerd dat je soms de keuze moet durven maken om niet de vertrouwde weg te gaan. In mijn hoofd tik ik vaak bepaalde boxen af en dat werkt heel goed voor mij. Echter, daardoor zie je soms belangrijke zaken over het hoofd waardoor deze onvoldoende belicht worden. Dankzij de feedback van de jury weet ik nu hoe ik hier beter mee moet gaan.

Marvin:
Vroeger gaf ik altijd heel formele zakelijke presentaties. Tijdens mijn deelname aan CEO for One Month heb ik geleerd hoe ik een sterke presentatie kan geven terwijl ik de boodschap wat informeler en persoonlijker overbreng. Bij mijn huidige werkgever moet ik soms ook presentaties geven aan het hoger management. Ik merk dat ik de vaardigheden die ik tijdens de competitie heb opgedaan hier al toepas.

Rick:
Ik heb geleerd dat als je kunt presenteren tijdens de CEO for One Month competitie, het overal moet lukken. Zelf merk ik ook dat ik presenteren voor klasgenoten en leraren hierdoor nog makkelijker vind. Ik voel me comfortabel en weet mijn focus goed te behouden.

Ezra - finalist CEO for One Month

Wat zijn de toekomstplannen nu de competitie voorbij is?


Ezra:
Ik heb nog veel doelen die ik wil bereiken. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de studie Sportmanagement, hoewel ik me nu meer op IT richt via een omweg. Ik heb ontdekt dat IT beter bij me past vanwege de nadruk op innovatie. Verder wil ik in de toekomst grote organisaties helpen om efficiënter en effectiever te werken, een impact hebben in het sociale domein en heb ik politieke ambities. Er is genoeg wat ik wil doen; ik heb een duidelijk doel voor ogen en kijk vanaf daar waar ik beland.

Marvin:
Ik heb mijn studie Technische Bedrijfskunde afgerond en werk nu fulltime bij Heijmans. Ik ben nu 24, maar ik wil voor mijn 26e beslissen of ik de opleiding tot piloot of luchtverkeersleider wil volgen.

Rick:
Op dit moment studeer ik nog, heb ik mijn eigen bedrijf dat helpt bij het verbeteren van interne voedingsprocessen in ziekenhuizen en verpleeghuizen door middel van automatisering en digitalisering, en daarnaast werk ik als technisch account manager bij een bedrijf dat hybride warmtepompen maakt. Na mijn studie overweeg ik de master Sustainable Energy te volgen. Ik vind het interessant om technologie met mensen te verbinden en denk dat mijn toekomst in die richting ligt.

Willen jullie nog iets zeggen tegen potentiële kandidaten die twijfelen om mee te doen?


Ezra:
Gewoon meedoen! Maak je vooral geen zorgen over je achtergrond of studie. Iedereen kan meedoen, en als je juist nog niet zo goed weet welke richting je op wilt met je studie of carrière, is dit de kans om daar achter te komen.

Marvin:
Deelnemen is een geweldige ervaring. Elke ronde is waardevol en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Durf simpelweg “ja” te zeggen tegen een uitdaging, zo leer je hoe je dat later ook in je werk kunt doen.

Rick:
Je hebt niets te verliezen. Je krijgt altijd feedback dus zelf als je in de eerste ronde zou afvallen heb je er alsnog iets aan gehad. Dankzij deze competitie leer je jezelf een stuk beter kennen.

Drie finalisten CEO for One Month