Rebecca CEO for One Month 2023

Rebecca’s avontuur: op weg naar de wereldtitel

Rebecca is nog volop in de race voor de titel: CEO for One Month Global. Wij spraken met haar af en vroegen haar hoe ze de global competitie heeft ervaren en hoe het met haar gaat nu de finale steeds dichterbij komt!

Op 31 augustus hoor je of je naar de finale in Milaan gaat, spannend?

Erg spannend! Ik merk dat de wereldwijde competitie heel anders aanvoelt dan de nationale competitie. Toen ik meedeed aan CEO for One Month Nederland vielen er al in verschillende voorrondes veel mensen af. Pas tijdens de finale stond je echt tegenover andere deelnemers, waarbij gestreden werd voor de titel. Maar nu neem ik het op tegen alle winnaars uit andere landen. Stuk voor stuk zijn ze heel ambitieus en creatief. Ik hou wel van een beetje gezonde competitie, maar het is zeker spannend.

Welke opdrachten heb je voor de global competitie gemaakt?

Inmiddels heb ik al mijn opdrachten ingeleverd, het is nu echt wachten tot 31 augustus! De opdrachten die ik moest doen, waren heel gevarieerd. Zo heb ik speeddates gehad met eerdere winnaars van CEO for One Month. Dat was echt heel leuk om te doen, en sommige winnaars spreek ik nu nog steeds elke dag! Andere opdrachten gingen over zelfreflectie, debatteren over verschillende onderwerpen en ik moest een korte video maken rondom het thema ”your future self”.

Hoe heb je het maken van de opdrachten ervaren?

Ik vond het echt heel erg leuk en leerzaam om te doen. Vooral tijdens het debatteren merkte ik hoe verschillend iedereen denkt en hoeveel je van elkaar kunt leren. Iedereen was zo ambitieus. Zelfs na de discussies werd er in de groepschat nog nagepraat, en haakten andere deelnemers aan, waardoor de gesprekken ook buiten de opdrachten doorgingen.

Wat vond je de leukste opdracht en waarom?

Als ik moet kiezen, zou ik zeggen dat het speeddaten mijn favoriete onderdeel was. Ik vind het gewoon zo leuk hoe energiek en spontaan alle mensen zijn waarmee ik heb gesproken. Bovendien hebben we een vergelijkbare ervaring gedeeld, wat een speciale band schept. We ondernemen ook leuke activiteiten buiten de competitie om. Zo hebben we laatst met een aantal deelnemers een online pubquiz georganiseerd en bel ik nog steeds vaak met de winnaars uit Mexico, Zwitserland, België en Taiwan. Je zou kunnen denken dat iedereen je concurrent is en dat je niet met elkaar praat, maar in werkelijkheid is het tegenovergestelde waar. Samen delen we deze geweldige ervaring.

Welke les is je bijgebleven?

Ik heb geleerd dat het heel waardevol is om open te staan voor de denkwijze van anderen. Als je hoort hoe anderen deze ervaring hebben beleefd, is dat echt interessant. Je leert ook veel over verschillende culturen, en dat vind ik heel speciaal. Wat me ook echt is opgevallen, is dat het niet voelt alsof je slechts één maand hebt meegelopen. Dankzij de 33 andere kandidaten en hun ervaringen, en de lessen die ze met je delen, voelt het eerder alsof je 33 maanden aan ervaring hebt opgedaan.

 

Wil jij weten of Rebecca door is naar de finale? Via deze link kan je op 31 augustus om 15:00 uur live meekijken naar de bekendmaking van de finalisten.