header background

FAQ

Over CEO for One Month

Wat is CEO for One Month?

CEO for One Month is een wereldwijde competitie waar je de unieke kans krijgt om voor één maand aan het roer te staan van de Adecco Group, de grootste HR-dienstverlener ter wereld. De competitie wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden, in meer dan 40 landen.

Ik zie zowel een competitie voor Nederland, als internationaal. Hoe zit dit precies?

De Adecco Group biedt met CEO for One Month een unieke kans, zowel in Nederland als wereldwijd. Als je je aanmeldt voor de competitie ding je eerst mee naar de titel CEO for One Month Nederland. Als je wint doe je automatisch mee aan de verkiezing voor Global CEO for One Month. Tien toptalenten wereldwijd worden geselecteerd voor de Global Bootcamp. Uiteindelijk wordt één talent Global CEO for One Month 2023. Hij of zij gaat onze Global CEO Denis Machuel een maand lang schaduwen.

Waarom organiseert de Adecco Group dit programma? Hoe profiteert Adecco Group hiervan?

Door initiatieven te organiseren zoals CEO for One Month, is het voor de organisatie mogelijk om te begrijpen welke vaardigheden en voorkeuren de volgende generatie werknemers nodig zal hebben. Op deze manier leren wij net zoveel van jou, als jij van ons! Als toonaangevende leverancier van HR-oplossingen gebruiken wij deze kennis om komende trends te voorspellen en om ervoor te zorgen dat wij voor iedereen de toekomst kunnen laten werken. Door middel van coaching gedurende het project, nieuwsbrieven, tips en tricks proberen we een community voor young professionals te creëren.

Over het aanmeldproces

Hoe word ik CEO for One Month?

Het is heel simpel. Je meld je via een eenvoudige formulier op onze internationale website aan. Je hoeft niet direct je cv te uploaden, dat kan ook op een later moment. Je ontvangt daarvoor van ons nog een reminder. We raden het wel aan dit alsnog te doen, want het vergroot je kansen!

Aanmelden

Ik wil mij aanmelden voor CEO for One Month 2023, maar wordt vervolgens naar de internationale website gestuurd. Hoe zit dit?

Klopt, omdat Adecco internationaal opereert en er in verschillende landen CEO for One Month campagne wordt gehouden, is dit internationaal ingeregeld en zal jouw aanmelding via de internationale website plaatsvinden. Echter meld je je aan voor de Nederlandse competitie dan volgt verdere communicatie voornamelijk in het Nederlands.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor CEO for One Month?

De inschrijving was wereldwijd geopend sinds maart 2023 en sluit in Nederland op 13 april 2023.

Moet ik na mijn online aanmelding nog verdere stappen ondernemen?

Zodra je alle verplichte velden hebt ingevuld, ben je helemaal klaar! Check je e-mail regelmatig voor updates, want op die manier houden wij als organisatie, jou op de hoogte van de volgende stappen in de competitie.

Kan ik in meer dan één land een aanvraag indienen?

Ja, je kunt voor meer dan één land een aanvraag indienen als je aan de verplichte voorwaarden voldoet: een verblijfs- en werkvergunningen en de mogelijkheid hebt om te reizen (wanneer dit toegestaan is). Houd er echter rekening mee dat je elke aanvraag afzonderlijk moet indienen, met verschillende e-mailadressen, en dat je ook het beoordelingsproces afzonderlijk moet doorlopen voor elk land waarvoor je een aanvraag indient. Je zult ook alle kosten die verband houden met het reizen om deel te nemen aan de landelijke finale, mits dat mogelijk is, zelf moeten betalen. Aangezien het selectieproces in alle deelnemende landen overlapt, kun je later tijdens het proces ook worden gevraagd om het ene land voorrang te geven boven het andere.

Kan ik mij aanmelden om CEO for One Month te worden voor een land waar ik niet woon?

Alle deelnemers moeten de benodigde legale werkvergunning hebben om te werken in het land waarin je je wilt aanmelden en om daar te kunnen reizen en legaal te verblijven. Gelieve geen aanvraag in te dienen voor landen waarvoor je niet in aanmerking komt om te werken en te verblijven op het moment van aanmelden. Als je solliciteert naar de functie buiten het land waar je woont, ben je verantwoordelijk voor het maken van je eigen reisarrangementen (indien dit mogelijk is).

Over de competitie

Hoe word ik geselecteerd uit alle deelnemers?

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, start de competitie. Vergroot je kans om deel te nemen aan de tweede ronde, het assessment, door je motivatie en cv te uploaden.

Hoe ziet de competitie in Nederland eruit?

Op basis van challenges bepalen wij steeds welke deelnemers overblijven en uiteindelijk wie er doordringen tot de finale. Nadat je je hebt aangemeld op deze pagina, volgt er een assessment, een (online) pitch en een case-studie, waaruit de uiteindelijke 5 finalisten worden geselecteerd. In mei is de finaledag. De gelukkige winnaar gaat vervolgens in juni een maand lang samenwerken met de CEO van Nederland en meelopen met andere topposities binnen de Adecco Group.

Hoe ziet de wereldwijde competitie eruit?

Tijdens de periode dat je samenwerkt met onze CEO van de Adecco Group Nederland, doe je – samen met de winnaars uit andere landen – ook mee aan competitie voor benoeming tot Global CEO for One Month. Tien toptalenten wereldwijd worden uiteindelijk geselecteerd voor de Global Bootcamp. Hiervan wordt één talent Global CEO for One Month 2023. Hij of zij gaat onze Global CEO Denis Machuel een maand lang schaduwen.

Krijg ik een vergoeding als CEO for One Month in Nederland en wereldwijd?

Ja, je ontvangt zowel een maandsalaris als Nederlandse CEO for One Month als Global CEO.