Een succesvolle CEO worden, heb jij het in je?

Iedereen heeft positieve en ongetwijfeld een aantal minder positieve eigenschappen. Een goede CEO kent zichzelf en weet precies wanneer hij welke kwaliteiten moet inzetten en hoe hij op een handige manier met zijn zwakkere punten kan omgaan. Weet jij hoe je je kunt onderscheiden en wat er voor nodig is om succesvol leiding te geven aan een organisatie?

Niet iedereen heeft het uit huis om CEO te worden. Om beter te begrijpen welke skills belangrijk zijn voor een goede CEO, heeft het bureau Russel Reynolds Associates in samenwerking met Hogan Assessments kritisch gekeken naar de eigenschappen van ongeveer 5 miljoen CEO’s. Dit onderzoek stemt uit 2017 en je kunt het volledige rapport hier bekijken. Voor je gemak hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je uitgelicht. Heb jij het (ook) in je? #You’veGotThis

Rust behouden en vooruitgang boeken

Als CEO moet je een zekere rust garanderen en continu de balans vinden tussen tegenstrijdige eigenschappen die elk op hun eigen manier bijdragen aan je eigen doelen en die van de organisatie:

1. Innoveren met beleid

Zo is de balans tussen innovatie in combinatie met een zekere vorm van nuchterheid een gezonde basis voor succes. Innoveren is essentieel, maar dan wel met de juiste tempo en de waarborging van een constante kwaliteit.

2. (Indien nodig) risico nemen

Als CEO moet je risico’s durven nemen. Tegelijkertijd is het van belang dat je de voortgang van reeds gemaakte plannen bewaakt om ervoor te zorgen dat het bedrijf niet lijdt onder het genomen risico.

3. Kwetsbaar durven opstellen 

Een goede CEO durft zichzelf kwetsbaar op te stellen. Met een gezonde vastberadenheid en doorzettingsvermogen kun je jezelf en het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Maar wanneer je je openstelt voor de input en de feedback van anderen, bundel je de krachten en zijn de voordelen voor de organisatie alleen maar groter.

4. Mensen motiveren en verbinden

Naast het koppelen van het bedrijf aan haar missie moet je als CEO je medewerkers zien te prikkelen en verbinden. Door je energie te steken in het motiveren van anderen die net zo succesvol willen worden als jij, stimuleer je je medewerkers om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen en wil jij jouw ambities waarmaken? Schrijf je dan in voor CEO for 1 month. Je hebt het in je!