Rebecca CEO for One Month 2023: het was een ‘’One-in-a-Million’’ kans!

De maand van Rebecca Jekel als CEO for One Month 2023 is voorbijgevlogen! Nu haar avontuur tot een einde is gekomen, zijn we zeer nieuwsgierig naar alle ervaringen die ze heeft opgedaan. Daarom besloten we Rebecca te interviewen en samen terug te kijken op haar bijzondere tijd bij de Adecco Group.

1. Hoe heb je deze periode als CEO for One Month ervaren?

“Ik heb echt enorm genoten van deze periode,” vertelt Rebecca. “Van tevoren had ik wel wat verwachtingen, vooral omdat ik gesproken had met Lucas en Imme, de winnaars van de afgelopen twee jaar. Maar uiteindelijk is het echt iets wat je zelf moet ervaren. Ik had nooit verwacht dat er zoveel leuke dingen op mijn pad zouden komen. Van het bezoeken van verschillende locaties door het hele land in een Tesla tot zelfs een bezoek aan het hoofdkantoor in Zurich! Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt dat het me, ondanks de drukte, steeds weer nieuwe energie heeft gegeven.”

2. Is het wat je verwacht had van een maand lang meelopen met een CEO?

”Nee, hier had ik mij niet op kunnen voorbereiden; deze maand zat vol verrassingen. En de kans om op het niveau van een CEO bij zo’n groot bedrijf mee te lopen… dat was werkelijk een ‘One-in-a-Million’ kans voor mij. Ik herinner me nog dat ik dacht: “Wie plaatst nu een 20-jarige in zo’n geweldige positie?”, maar het was toch echt zo. Op deze manier leer je in korte tijd ontzettend veel over de industrie. En ik ben vooral dankbaar voor alle fantastische mensen die ik heb ontmoet. Het klikte niet alleen enorm goed met de andere finalisten, maar ik heb inmiddels ook een veel uitgebreider wereldwijd netwerk opgebouwd. Zo heb ik gesprekken gevoerd met de winnaars uit andere landen, waaronder de CEO for One Month van de Verenigde Staten. Wanneer je beiden gewonnen hebt en dezelfde ervaring deelt, ontstaat er direct een band; het voelt als een bijzondere vriendschap.”

3. Welk moment is je het meeste bijgebleven?

”Ik denk dat het niet alleen een specifiek moment is, maar het hele proces gedurende de maand heeft een blijvende indruk op me achtergelaten. Toen ik me aanmeldde, had ik nog geen echt idee van de competitie. Maar nu, als winnares, ben ik langzaam maar zeker echt verliefd geworden op de recruitmentindustrie en de Adecco Group. Op het einde dacht ik echt: “Ik wil nog helemaal niet weg.” De maand voelde echt alsof hij voorbij is gevlogen. Als ik toch één specifiek moment zou moeten kiezen, dan was het The Bridge. Dit is een programma wat bedoeld is voor de best presterende individuen op verschillende gebieden binnen Adecco. Elke maand was er een winnaar en ik mocht het evenement bijwonen waar alle winnaars van 2022 bij elkaar kwamen. Als je dan ziet hoe iedereen vol passie en trots, met een glimlach van oor tot oor over Adecco praat… Wauw, die energie was echt aanstekelijk!”

4. Welke belangrijke les neem je met je mee?

”Het zijn juist de kleine momenten die er echt toe doen en laten zien dat werk zoveel meer is dan alleen “werk”. Het draait om het contact met de mensen om je heen, zowel binnen als buiten je team. Van een informeel gesprek bij het koffieapparaat tot het uitdelen van ijsjes aan collega’s omdat het een warme dag was. Door deze momenten bewust te waarderen met elkaar, draagt het echt bij aan de positieve sfeer en verbetert het de werkkwaliteit.”

5. Tot slot, Hoe nu verder?

”Ik had altijd een duidelijk beeld van wat ik wilde doen: mijn eigen bedrijf starten op het gebied van biotechnologie. Maar ik merk dat mijn hele perspectief volledig op zijn kop is gezet. Deze maand heb ik zoveel geweldige momenten meegemaakt dat ik een compleet nieuwe kijk heb gekregen op recruitment en op banen die gericht zijn op menselijk contact. Momenteel richt ik me op mijn bachelor “Life Science en Technology” en daarna wil ik een master Biomedical Engineering volgen in Delft. Maar ik zie mezelf er nu ook echt voor openstaan om verder te verkennen in de richting van recruitment!”