interview hajar

Zo beleefde Hajar haar maand als CEO van Adecco

Na haar maand als CEO van Adecco konden we niet wachten om Hajar het hemd van het lijf te vragen. Want hoe heeft ze deze maand ervaren? Wat waren de hoogtepunten? En wat heeft ze geleerd? Je leest de antwoorden op al onze vragen hieronder.

Hoi Hajar. Het zit erop! Je maand als CEO van Adecco is voorbij gevlogen. Welk gevoel overheerst er op dit moment bij je?

Hajar: “Het is ontzettend jammer dat het voorbij is, maar ik ben enorm dankbaar dat ik het heb mogen meemaken. Het is echt zo’n unieke ervaring waar ik gigantisch veel van heb geleerd. Mijn CEO maand is ook echt voorbijgevlogen. Time flies when you are having fun. Ik ga Melvin en alle mensen waar ik de afgelopen tijd nauw mee heb samengewerkt ook enorm missen.”

En zij jou natuurlijk ook. Kun je jouw persoonlijke hoogtepunt van de afgelopen maand beschrijven?

Hajar: “Ik vond oprecht iedere dag te gek! Elke dag stond ik op en dacht ik “yes, ik mag weer!”. Of het nou een dag was op het hoofdkantoor, de HUB in Amsterdam, een branch bezoek ergens in ons eigen land of een buitenlandse reis.

Wat ik als enorm bijzonder heb ervaren en mij echt positief heeft verrast is de oprechte interesse die Melvin en de directieleden hebben voor hun werknemers. Tijdens de vergaderingen stond het geluk, groei en welzijn van de medewerkers altijd centraal. Natuurlijk zijn de cijfers enorm belangrijk, maar er wordt ook zeker nagedacht over hoe ze het een fijnere werkplek kunnen maken voor iedereen. Er wordt niet alleen maar short-term gedacht, maar men is ook bezig met de continuïteit van het bedrijf zodat Adecco in de toekomst nog meer een ‘great place to work’ wordt.”

En eerlijk is eerlijk, wat vond je minder leuk, vervelend of lastig aan jouw maand als CEO?

Hajar: “Het leven van een CEO gaat niet altijd over rozen. Ik denk dat je als CEO moet begrijpen dat obstakels een onderdeel zijn van je reis en je eigen mindset hierin bepalend is. Melvin verwerft deze vaardigheid als geen ander. Waar anderen afstand nemen van dergelijke uitdagingen, grijpt hij ze met beide handen aan.”

Hoe heb je de samenwerking met Melvin ervaren?

Hajar: “Ontzettend bijzonder! Melvin is een zeer intelligente, gepassioneerde en gedreven man. Hij gaf mij het gevoel echt op een missie te zijn. Een missie om van Adecco een nog succesvoller bedrijf te maken en ervoor te zorgen dat we niet alleen financieel gezond zijn, maar ook dat werknemers met plezier naar hun werk gaan, en ze een omgeving te bieden waarin ze mee kunnen groeien met alle (technische) veranderingen. Daarnaast is hij enorm benaderbaar, sociaal en staat hij open voor feedback. Zijn manier van leidinggeven en de manier waarop hij bepaalde zaken aanpakt vind ik enorm inspirerend. Ik kan dus maar één ding concluderen: jullie boffen enorm met zo’n directeur ;).”

Dat vinden wij ook! En tot slot: welke inzichten en lessen neem je mee uit deze ervaring?

Hajar: “Ik heb altijd geweten dat de mensen in je team enorm belangrijk zijn, maar na mijn maand als CEO ben ik daar nog meer van overtuigd geraakt. Voor mijzelf is het vooral belangrijk om dicht bij mezelf te blijven. Ik probeer te leren van de mensen om mij heen, van mensen zoals Melvin bijvoorbeeld. Maar uiteindelijk zal ik dingen doen op mijn eigen manier, mijn eigen draai aan dingen geven, en mijn eigen fouten maken en daar weer van leren!”