Zo beleefde Myrthe haar maand als CEO van Adecco

Op 25 juni werd Myrthe van den Reek uitgeroepen tot winnares van CEO for One Month 2020. Ze liet hierbij zo’n 4.500 ambitieuze studenten en young professionals achter zich, en sleepte een felbegeerde prijs in de wacht: een maand lang aan het roer staan van de Adecco Group Nederland.

Hoi Myrthe. Het zit erop, je maand als CEO van de Adecco Groep! Hoe kijk je op de afgelopen periode terug?

Het is echt voorbijgevlogen. Je ziet, hoort en leert namelijk zoveel in zo’n korte tijd. Ik heb enorm genoten van deze zomer. Melvin is een geweldig persoon en we hadden een prachtig team bij de Adecco Group Nederland. Mijn doel was om echte connecties te maken met de mensen die ik ontmoette, en dat is gelukt. Dit was echt een zomer om nooit te vergeten: ik weet nu al dat ik hier nog maanden/jaren aan terugdenk en met steeds weer zal beseffen hoe groot de impact geweest is.

Wat was jouw persoonlijke hoogtepunt van je maand als CEO?

Het is moeilijk kiezen, want er zijn zoveel mooie momenten geweest. Dus ik ga er lekker meerdere noemen. Een heel speciaal moment voor mij was het bekijken van de aankondiging van de bootcamp finalisten. Ik voelde me zo dankbaar op kantoor met geweldige collega’s om me heen. Ik was verrast over de hoeveelheid mensen die online inbelde om het samen te kijken. Toen ik de verschillende gezichten zag van mensen die ik die zomer had ontmoet, voelde ik me helemaal deel van de Adecco Group familie.

Ook de finale heelt veel indruk op mij gemaakt. Deze bestond onder andere uit een 3 minuten durende speech over wat wij hoopten dat onze legacy zou zijn, live op YouTube. Ik koos ervoor over authenticiteit te spreken. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik daarin zo heb mogen groeien met de hulp van Melvin. Het was een overwinning om die speech te geven, misschien wel vooral omdat ik echt mezelf durfde te zijn.

Dat waren twee specifieke momenten; ik kan er nog veel meer opnoemen. Ik ben namelijk echt iemand die van de kleine dingen geniet. Een leuk gesprek met een collega, of een glimlach op het gezicht van de receptioniste Mieke wanneer je weer binnenloopt in Zaltbommel, de mailtjes van collega’s met succeswensen en nog veel meer. Het waren juist de kleine momenten met anderen die mijn maand zo gaaf hebben gemaakt.

En wat vond je lastig, minder leuk of vervelend?

Toevallig heb ik het ook in die speech genoemd: ik vond het moeilijk dicht bij mezelf te blijven. In een wedstrijd als deze is het heel verleidelijk te kijken naar je concurrentie, je gedrag daar vervolgens op aan te passen en jezelf voor te doen als de ‘perfecte winnaar’. Maar het is juist zo belangrijk dat je lekker jezelf blijft, ook al is dat moeilijk.

Hoe heb je de samenwerking met Melvin ervaren?

Geweldig! We hadden vanaf dag één al een klik. Melvin is een echt mensenmens. Wat ik heel erg aan hem waardeer is dat hij mij echt heeft willen helpen groeien als persoon. Ik zal ook nooit vergeten wat hij zei tijdens ons besprek over verwachtingen: “Myrthe, er zijn voor jou geen deliverables, alleen dat je deze maand afsluit wetende dat je goed ben zoals je bent.”

We hebben het niet alleen over zware onderwerpen gehad hoor! We hebben ook enorm gelachen en voelden elkaar goed aan. Melvin staat ook erg open voor input en hij waardeerde het als ik hem opbouwende feedback gaf. Door open naar elkaar te zijn, hebben we heel veel van elkaar geleerd. We houden zeker contact!

En tot slot: welke inzichten en lessen neem je mee uit deze ervaring?

Mijn allerbelangrijkste les is dat authenticiteit de sleutel is tot succes. Iedereen heeft een eigen verhaal en wordt gevormd door zijn eigen ervaringen. Dit maakt je juist speciaal, dus rock it! Je hoeft natuurlijk niet iedereen alles te vertellen. Wel legt wat je hebt meegemaakt uit wie je bent en waar je voor staat. Als je dat kunt delen kom je alleen maar beter en sterker over. Dus mijn les: durf jezelf te zijn en je kwetsbare kant te delen!

Daarbij heb ik geleerd dat het heel normaal is je soms onzeker of overwhelmed te voelen. Iedereen heeft daar wel eens ‘last’ van! Wat mij verbaasd heeft is dat wanneer je je kwetsbaar durft op te stellen, dit juist als sterk wordt ervaren. Hierover praten geeft me enorm veel energie en ook dat uitvinden is een cadeautje van deze ervaring geweest.

Ik vind het superleuk om hierover verder te praten: het leven van een young (un)professional met alle mooie en minder mooie momenten. Als je leuke inzichten hebt, vragen of tips, altijd leuk als je contact opneemt via Instagram of LinkedIn!