Hoe ontwikkel jij een persoonlijke visie op leiderschap?

Wat maakt nou een goede leider? Hoe ontwikkel jij je persoonlijke visie hierop, zo aan het begin van je carrière? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er wordt zoveel over geschreven en gezegd. Eén visie die we je alvast kunnen meegeven, die je zeker ter harte kunt nemen, komt van onze eigen CEO Adriaan Belonje: “Leiderschap betekent voor mij: met authenticiteit medewerkers faciliteren om succesvol te zijn. Een goede CEO stelt zich ook kwetsbaar op wanneer dat nodig is.” Zijn stijl is het resultaat van jarenlange kennis en ervaring, dus hoe ga jij deze nu al ontwikkelen? Wij hebben daarom een starter kit samengesteld van een aantal artikelen die in onze ogen een beeld vormen van goed leiderschap. Pick & choose!

1. Wat is jouw visie op persoonlijk leiderschap?

In dit artikel komt de essentie van een duidelijke visie op persoonlijk leiderschap goed naar voren. Deze visie is essentieel voor wat er het meest toe doet: wat wil je in je leven bereiken en hoe wil jij jezelf neerzetten als leider? Jouw visie op leiderschap moet laten zien wie je bent en waar jij voor gaat en staat. Dit artikel biedt handvatten om jouw visie te formuleren. Wat is jouw persoonlijke doel?

2. De geheime kracht van de ‘high achiever’

Merk je wel eens op dat sommige mensen hard op weg zijn naar de top, maar opeens toch stil vallen? Vaak heeft deze stilstand te maken met emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie heeft voornamelijk te maken met empathie en begrip. Het begrijpen van jezelf en anderen. En het totaalplaatje kunnen blijven zien. Het vinden van de balans tussen je leiderschapskwaliteiten en emotionele intelligentie is het allerbelangrijkst op je weg naar de top. Hoe vind jij die balans?

Lees het hele artikel over high achievers hier.

3. Zeven leiderschapsskills voor 2020

De wereld blijft innoveren en dit gaat alleen maar harder. Wanneer de omgeving en jouw organisatie groeien, moet jij als leidinggevende ook flexibel zijn en meegroeien. Een goede leider blijft zichzelf ontwikkelen en gaat mee met de technologie. Alleen op deze manier is het mogelijk om de concurrentie voor te blijven en aan de top van de organisatie te blijven. Weten welke skills jou hierbij kunnen helpen?

Lees het hele artikel over kwaliteiten van een goede leider hier.

4. Weinig werkervaring: hoe krijg je een serieuze kans op de arbeidsmarkt?

Iets waar veel starters tegenaan lopen, een bedrijf zoekt iemand van 22-26 jaar, met 30 jaar werkervaring. Bij wijze van, natuurlijk. Dit is een dilemma waar tegenwoordig zowel starters als recruiters tegenaan lopen. Om succesvol te worden, is het belangrijk om niet op te geven, maar de uitdaging aan te gaan. Overtuig de interviewer van jouw talent en laat (de afwezigheid van) werkervaring je niet in de weg staan.

Lees het hele artikel over het dilemma dat starters hebben hier.

5. Neem beloftes aan jezelf net zo serieus als de belofte aan een ander

Ken je dat gevoel? Morgen neem ik tijd voor mezelf en ga ik ontspannen. De volgende dag komt er helaas weer iets tussen omdat je hebt beloofd je collega te helpen met een ingewikkelde klus. En belofte maakt tenslotte schuld. Een succesvolle leider houdt zich aan zijn woord. Dus ook aan de beloftes die hij aan zichzelf doet. In dit artikel staat de belofte aan jezelf en het nakomen van deze belofte centraal.