“Meedoen aan CEO for One Month is als een trampoline voor je carrière”

Het winnen van de titel van CEO for One Month is natuurlijk het einddoel. Of toch niet helemaal? Heeft het ook meerwaarde als je meedoet en je (net) niet de finale haalt?? Drie oud-deelnemers beantwoorden die vraag met een volmondig JA! 

CEO van Apple

Voor Nilesh Lalbahadoersing (21 jaar), deelnemer in 2020, begon zijn deelname aan CEO for One Month eigenlijk als een grap. “Ik had net mijn bachelor afgerond en kwam een oproep op Instagram tegen. Ik vroeg me af of het wel echt was. Ik maakte in mijn omgeving de grap dat ik CEO van Apple ging worden. Al na de eerste challenge, de Soft Skill Assessment, kwam ik er achter hoe waardevol meedoen aan CEO for One Month bij de Adecco Group echt is, ongeacht hoe ver je komt. Naast een sloot aan zelfkennis, heb je er meteen een heel netwerk bij.” Nilesh behaalde de top 20 uit ruim 4.500 kandidaten. 

De juiste timing

Roxanne van Rijn (25 jaar) deed in 2019 al mee aan de competitie. Ik deed onderzoek naar hoe CEOs innovatie kunnen stimuleren, dus het programma leek mij een uitgelezen kans om dit van dichtbij te kunnen zien.” Ze strandde toen in de competitie bij de Soft Skill Assessment. Achteraf gezien was ik er nog niet klaar voor en wist ik nog niet precies wat ik wilde.” Echter afgelopen jaar verliep het anders. Ze behaalde de finale en pakte bijna de titel. Timing is dus echt belangrijk. Ik had mezelf sinds de eerste deelname meer leren kennen en wist ik veel beter waar ik naartoe wilde werken.”

Goed voor je cv

Voor Dédé Kruisman (23 jaar) was het meer een vanzelfsprekende keuze. Naast zijn studie Political Science is hij als oprichter van zijn eigen bedrijf en een politieke partij iemand met enorm veel ideeën en energie. “Ik heb hoge ambities, maar ik ben me er bewust van dat ik nog veel moet leren.” Dédé is daarom zelf op zoek gegaan naar specifieke traineeships en kwam via Google uit bij CEO for One Month. “Ik zag CEO for One Month als een kans om in korte tijd tot het uiterste uitgedaagd te worden. En eerlijk gezegd, dacht ik ook dat het goed zou staan op mijn cv. En dat doet het.” Dédé behaalde afgelopen jaar de top 20. 

Grootste persoonlijke les

Roxanne: “Het staat voor mij als een paal boven water: nog meer mezelf zijn. Ik heb geleerd dat ik het sterkst overkom wanneer ik uitga van m’n eigen kracht en valkuilen. Daarbij probeer ik niet in te vullen wat ik denk dat anderen van mij  willen horen, want dan val ik keihard door de mand.” 

Nilesh vervolgt: “Wat ik vooral meeneem, is dat je groter mag dromen. Ik was pas 20 jaar, maar toch voelde ik het vertrouwen vanuit de organisatie dat ik er al mag zijn als jonge leider. Je hoeft dus niet eerst 20 jaar te werken om iets te bereiken.”

“Wat mij het meest is bijgebleven, is het ontmoeten van de directieleden op kantoor in Zaltbommel en de gesprekken met hen,” laat Dédé weten. “Ook na de competitie bleven zij betrokken. Een aantal van hun adviezen heb ik ter harte genomen en neem ik dadelijks mee in de bedrijfsvoering van mijn eigen bedrijf.” 

Hij vervolgt: Het heeft me bijgebracht dat echt goed leiderschap niet gaat om je eigen zin doordrijven. Een goede CEO begrijpt dat hij of zij er vooral voor moet zorgen dat de mensen in de organisatie optimaal hun werk kunnen doen. Want zij hebben kwaliteiten die een CEO zelf niet heeft. Dat heb ik me echt goed gerealiseerd: ik weet dus nog niet alles.”

Roxanne besluit: Ik vond de onderlinge sfeer ook bijzonder, want iedereen in de competitie gunde het elkaar. Het was heel duidelijk dat het niet om het winnen ging. We volgen en helpen elkaar nu nog steeds. Een waardevolle uitbreiding van m’n netwerk.”

Tot slot voor de twijfelaars: doen dus?

Dédé:“Het kan écht het verschil maken. Als je bijvoorbeeld net als ik wil gaan studeren in het buitenland bij een hoog aangeschreven universiteit, dan staat deelname aan CEO for One Month  heel goed op je cv. Op deze manier kan ik aantonen dat ik leiderschapsskills in huis heb, in plaats van alleen ambitie,” aldus Dédé.

Roxanne: Het is zo tof, de competitie haalt het beste in je naar boven. Ik wist heus dat ik dingen kon, maar door CEO for One Month werd dit echt concreet. Doen!” 

Nilesh, tot slot: “Beschouw deze competitie als een trampoline om hoger te komen dan je ooit had kunnen springen.”

Overtuigd? CEO for One Month wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en is al van start. Houd de website in de gaten voor de volgende editie!

Even voorstellen…

Nilesh Lalbahadoersing (21 jaar) behaalde vorig jaar bij bachelor Nutrition, Physics & Mathmethics aan de Universiteit van Amsterdam. Recentelijk heeft hij zijn Graduate Management Admission Test (GMAT) behaald met een ruime score, waarmee hij zich nu gaat aanmelden voor een studie aan de Tilburg University: Master in International Management.

Roxanne van Rijn (25 jaar) heeft een achtergrond in Industrieel Ontwerp (TU Delft) en heeft twee masters afgerond, Management of Innovation (RSM Erasmus) en Strategie Product Design (TU Delft). Afgelopen half jaar heeft ze stage gelopen bij het bedrijf Strategiemakers en gaat daar binnenkort starten met een vaste functie.

Dédé Kruisman (23 jaar) studeert Political Science aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf NASSAU dat zich richt op digitale innovaties, marketing en sales. “We zijn sinds vorig jaar enorm gegroeid.” Daarnaast vertegenwoordigt hij het bouwbedrijf Estia House waarvoor hij  duurzame prefab woningen verkoopt in de Nederlandse markt. Hij richtte daarbij een politieke partij ‘020’ op en hoopt ooit de landelijke politiek te bereiken.